Onze busreizen

Zowel binnen- als buitenland!

 

Alle wandeltochten

Ingericht door de Kadees - Aalst!

 

Puntensysteem

Hoe zit het puntensysteem in elkaar?

 

Clubactiviteiten

2de maandagtochten - nevenactiviteiten

Fout

Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`ID289170_joomla`.`#__sigplus_data`, CONSTRAINT `#__FK_sigplus_data_property` FOREIGN KEY (`propertyid`) REFERENCES `#__sigplus_property` (`propertyid`) ON DELETE CASCADE)

Nieuwjaarsviering 2020

Wandelsport Vlaanderen te Zottegem

Viering van volgende Kadeekes:

 • De Cremer Paul
 • Van Herreweghe Aline
 • Verspeet Jean

 

{gallerys}2020_Wandelingen/2020-01_Nieuwjaarsviering{/gallerys}

Gouden Arend

Frank Rottiers lid van onze wandelclub behaalde in 2019 zijn 75ste Gouden Arend.

Lucia Van Lierde behaalde op 21 november 2015 in Clugnat haar 25ste Gouden Arend.

Een Gouden Arend verdient men na:

 • 5 wandeltochten van 25 km, afgelegd in minder dan 5 uur
 • 3 wandeltochten van 50 km, afgelegd in minder dan 10 uur
 • 2 wandeltochten van 75 km, afgelegd in minder dan 15 uur
 • 10 wandeltochten van 100 km, afgelegd in minder dan 20 uur
 • 2 wandeltochten van 125 km, afgelegd in minder dan 25 uur
 • 2 wandeltochten van 150 km, afgelegd in minder dan 30 uur

Reisverhaal van een Kadee naar Santiago de Compostella

Mijn naam is Frans Van Den Eeckhout, woonachtig in de Hofkesweg te Mere. De eerste vraag die iedereen stelde is "Waarom doet iemand zo iets?", goeie vraag.

Bij mij begint het 25 jaar geleden: “de Camino” nog helemaal onbekend bij vele mensen, maar voor mij één van mijn twee dromen. Mijn eerste droom was een top in Nepal Himalaya te beklimmen, en daarna als ik wat ouder ben de bedvaart naar Compostella te doen. Mijn dorpsgenoot was mij al voor geweest, maar dan via Parijs tot Compostella.

Ik doe de Camino via Namen, zeer mooie natuur bergop en bergaf. Bij mijn vertrek op 18 maart 2014, regen, begint al goed. Maar de moed zit er in, en enkele dagen voorbij Dinant schijnt de zon, de weergoden zijn me gunstig gezind, het voorjaar was super om te vertrekken.

Ik wou de Camino alleen doen!

Vele mensen probeerden dat uit mijn hoofd te praten, "Zoek toch iemand om samen te gaan", maar ik wou dat niet. Ik hou van de eenzaamheid, de rust, en de natuur en zo begon het grote uitdagend avontuur.

Ik had op het internet vele verhalen van medepelgrims gelezen en hun ervaring. Maar iedereen ervaart dit anders en dat is de beleving van "De Camino”.

In ons land is de bewijzering niet zo goed, met een goed boek als hulpmiddel los je veel op. Van de wegen in Frankrijk ervaar ik in de kleine dorpjes zeer veel armoede, huisjes leeg en veel oude mensen, en nadenkend hoe wij thuis in een luxe leven. Je kunt niet voorstellen als je ziek bent en 20 km moet rijden om een apotheker op te zoeken. We zijn in 2014 en nog niet verder van huis om dit al te mogen ervaren. De mensen zijn heel behulpzaam, respect daar leer je veel van. Een doktersbezoek kan enkel 2x per week in een center medical, wij zijn de luxe gewoon, denk na!

Als je 88 dagen van huis bent geweest, gebeurt er heel veel met een mens. Zoveel tijd om na te denken, de eenzaamheid op de tocht doet zijn job.

 • Mijn eerste doel is Vezelay. Daar starten ook veel pelgrims, op deze plaats komt mijn vrouwtje Sandra en vriendin en onze hond Fleur mij opzoeken. Ik keek uit naar deze dag, uiteraard nam ik een dagje rust. Een dag van genieten en bijpraten na zolang alleen te zijn, en materialen en kledij omwisselen.
 • Terug op weg naar Nevers. Dit is een speciale plaats: Bernadette Soubirou ligt daar opgebaard, een heel mooi domein.
 • En dan vertrek ik voor mijn tweede doel, met name naar Sint Jean Du Port , 927 km. Aan de voet van de Pyreneeën , vandaar nog 800 km.

Zeer veel bossen en vele kleine dorpjes, ik heb ook veel contact met de bevolking en praat met ze over de werkloosheid en de criminaliteit. Ik probeer er zoveel mogelijk in kloosters te slapen, wat niet altijd lukt. Maar de rust is er speciaal, ook de zusters en broeders. Zo sliep ik in een klooster waar het verboden is om met elkaar te praten, ik mocht wel met de broeders aan tafel, trouwens ik was er zeer welkom. Als wederdienst hielp ik met de afwas en het eten voor te bereiden voor de volgende dag, weeral een ervaring rijker.

 • In Sint Jean Du Port aangekomen was de rust voorbij, op deze plaats vertrekt ongeveer 80 percent van de pelgrims, 2de doel was bereikt.

Morgen de bergen over en dan Spanje doorkruisen nog ongeveer 800 km te gaan. Terug een ander landschap maar wat een drukte, ’s morgens om 04.30 uur springen ze uit hun bed en de rest volgt. Om 06.30 uur zijn we al aan het stappen.

Dagen van 7 à 8 uren stappen en veel km per dag gemiddeld van 30 km per dag. Ik stop bij elk kerkje of kapelletje om een kaarsje te branden, vele zijn gesloten maar toch heel veel mooie dingen gezien.

Eenmaal in Spanje krijgen we veel wind, regen en hagel soms dacht ik zijn we soms terug in België?

Ik kom tenslotte na 2400 km stappen aan in Santiago de Compostella. Een zeer mooie ervaring, veel geleerd over mensen, en mooie dingen gezien, moe en dank u!

Ik wil de mensen bedanken die me steunden , en in de 1ste plaats mijn vrouwtje Sandra dat ik deze uitdaging tot een goed einde gebracht hebt, en God voor de goede begeleiding , dank u!

Pelgrim Frans

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
 • 1

Contacteer ons

Onze sponsors

 • veranneman
 • oudebrouwerij
 • trekking
  ...
 • annakring
 • crelan
 • Garage Schokkaert  Logo TopSport
  ...
 • draeckenier
 • garage van damme
  ...